IZRADA WEB STRANICA

Izrađujemo vizualno atraktivne, kvalitetno optimizirane i responzivne web stranice s ugrađenim sustavom za samostalno upravljanje sadržajem stranice.

Elementi moderne web stranice

ORIGINALNA DOMENA

Domena je Vaša internet adresa. Sastoji se od imena brenda (mediteranija) i nastavka, tj. ekstenzije (.hr). Iako nije nužno, poželjno je da naziv domene bude što kraći. Također, uvijek je bolje odabrati jednu od dostupnih TLD (eng. Top Level Domains) poput .com, .net, .org, .hr, .de, .it itd., no postoje i druge domene kao što su .vip, .party, .art, .design, .club, .apartment itd.

KVALITETAN HOSTING

Hosting je smještaj web stranice na unajmljenom serveru. Ukoliko Vaša ciljana publika dolazi pretežito iz Hrvatske, tada je najbolje zakupiti server koji se fizički nalazi u Hrvatskoj. Razlog tomu je veća brzina učitavanja podataka sa stranice. No, to ne mora uvijek biti slučaj. Moderni serveri od provjerenih hosting poslužitelja, bez obzira gdje se fizički nalazili, mogu pružiti podjednako brzo učitavanje web stranica.
~

SSL CERTIFIKAT

Stranica bez SSL certifikata učitava se kao nezaštićeni protokol HTTP, dok stranica sa certifikatom ima dodatak S (eng. secure) i učitava se kao HTTPS te označava sigurnu komunikaciju korisnika sa stranicom. Implementacija SSL certifikata danas je must-have za svaku ozbiljnu web stranicu.

RESPONZIVAN DIZAJN

Responzivan dizajn omogućuje prilagodbu sadržaja web stranice uređaju na kojem se stranica pregledava: mobitelu, tabletu ili osobnom računalu. Nekad je bilo potrebno izraditi dvije verzije iste web stranice, tj. jednu za učitavanje stranice na kompjuteru i drugu za učitavanje na mobitelu. Danas je to posve nepotrebno zahvaljujući responzivnom dizajnu.

CMS

CMS ili Content Management System je engleski naziv za sustav za samostalno upravljanje sadržajem web stranice. Najpoznatiji i najbolji CMS je WordPress. Web stranice izrađene u WordPressu omogućuju Vam jednostavnu izmjenu postojećeg sadržaja poput teksta, slika i videa, te samostalno dodavanje novog sadržaja u obliku članaka na blogu. Prije pojave CMS-a, svaka promjena sadržaja na stranici zahtijevala je napredno tehničko znanje ili angažman informatičara.

SEO OPTIMIZACIJA

Ukoliko još niste upoznati s pojmom SEO optimizacije, vrijeme je da shvatite njegovu pravu vrijednost. Ukratko, SEO (eng. Search Engine Optimization) je zaslužan za bolju poziciju Vaše stranice u rezultatima pretraživanja na Googleu. Bolja pozicija znači i veći broj posjetitelja. Dakle, mogli bismo zaključiti kako optimizirana stranica izravno utječe na rezultate Vaše online “vidljivosti” te, posljedično, rezultate prodaje.

BLOG

Blog je rezultat sve češćeg korištenja CMS sustava i povećanja svijesti o važnosti SEO optimizacije. Prije svega, CMS omogućuje samostalno dodavanje novog sadržaja na stranicu bez angažmana informatičara. S druge pak strane, taj novododani sadržaj vrlo je bitan segment SEO optimizacije i pozitivno utječe na rangiranje stranice na Googleu, te privlači veći broj posjetitelja, tj. potencijalnih kupaca.

EMAIL SUSTAV

Email sustav najčešće je dio zakupljenog hosting paketa, te se odnosi na izradu email pretinca i adrese za potrebe naručitelja projekta. Gotovo svaki email sustav omogućuje i do nekoliko desetaka različitih adresa i primatelja na istoj domeni (npr. [email protected] ili [email protected] i sl.).

NEWSLETTER

Newsletter je osnovni tip email marketinga. Ukoliko se pravilno koristi, isti može biti jedan od najjačih kanala digitalnog marketinga uopće. Iako nije uobičajeno govoriti o email marketingu prilikom izrade web stranica, jer većina agencija newsletter tretira kao zasebnu uslugu, nama je to sastavni dio svakog web projekta.

GOOGLE ANALYTICS

Google Analytics je vrlo koristan program za praćenje prometa (posjetitelja) i zadanih ciljeva, tj. konverzija na Vašoj stranici. Nakon instalacije posebnog kôda u zaglavlje stranice, moći ćete pratiti broj posjetitelja, iz koje regije ili države dolaze, jesu li prvi put na stranici, koje podstranice najčešće pregledavaju i dr. Ovo je vrlo moćan alat prilikom planiranja marketinških kampanja.

FACEBOOK PIXEL

Slično Google Analyticsu, i Facebook ima svoj program za praćenje posjetitelja i konverzija na stranici. No, primarna svrha Facebook Pixela je remarketing, tj. kreiranje posebne publike za Vaše oglase na toj društvenoj mreži. Svaki posjetitelj Vaše internet stranice, koji je ujedno i član Facebooka, ostat će zabilježen u sustavu i moći ćete mu prikazati ciljane oglase. Naime, veća je vjerojatnost konverzije, odnosno kupnje proizvoda i usluga od strane korisnika koji su već upoznati s Vašim brendom.

Što je uključeno u cijenu izrade web stranice?

A) WEB DIZAJN I RAZVOJ STRANICE

 • Zakup domene i hostinga
 • WordPress CMS sustav za samostalno upravljanje sadržajem stranice
 • Responzivan dizajn web stranice koji se prilagođava veličini ekrana
 • SSL certifikat
 • Implementacija vlastitog e-mail sustava (npr. [email protected])
 • Neograničen broj unutrašnjih podstranica (npr. “O nama”, “Usluge”, “Proizvod XY” i sl.)
 • Blog za samostalnu objavu tekstualnog, slikovnog i video sadržaja
 • Implementacija kontakt obrasca i karte lokacije
 • Galerija fotografija ili portfolio
 • Implementacija newsletter sustava
 • Booking kalendar (za iznajmljivače apartmana)
 • Profesionalna obrada i optimizacija slikovnog i video sadržaja
 • Prijevod stranice

B) SEO OPTIMIZACIJA

 • On-Page optimizacija stranice sukladno 30+ SEO faktora
 • Optimizacija brzine učitavanja web stranice
 • Implementacija sitemap-a ili mape linkova
 • Indeksiranje stranice na Google, Yahoo i Bing tražilici

C) ONLINE MARKETING

 • Integracija stranice s Google Analytics i Google Ads alatima za analizu posjećenosti stranice i online marketing na Google tražilici
 • Implementacija Facebook Pixela za marketing na Facebooku
 • Implementacija prethodno navedenih skripti na suvremen način putem Google Tag Managera, što ne usporava učitavanje web stranice
 • Izrada nekoliko promotivnih (brendiranih) materijala za objavu na stranici i društvenim mrežama

D) ODRŽAVANJE WEB STRANICE

 • 3 mjeseca besplatno održavanje i hosting web stranice
 • PDF priručnik za samostalno služenje WordPress CMS sustavom

PORTFELJ

Beauty Lab
Moderna web stranica salona ljepote.
All Seasons Croatia
Kompleksna web stranica s opcijom iznajmljivanja, pretraživanja i bookinga privatnog smještaja.
Savjet mladih Zaprešić
Službena web stranica Savjeta mladih Grada Zaprešića.
Brekalo Design
Atraktivna web stranica primijenjena profesionalnom dizajneru.
Audax Partners
Jednostavna one-page web stranica s popisom usluga tvrtke.

Tijek izrade web stranice

Izrada web stranice u 8 koraka

1) Konzultacije
Prije preuzimanja web projekta, potrebno je ustanoviti želje klijenta, te formirati okvirnu cijenu web stranice. Cijena izrade web stranica ovisi o nizu faktora: od web dizajna i razvoja funkcija, do SEO optimizacije i pripreme za internet marketing.
2) Analiza
Ukoliko klijent pristane na suradnju, sljedeća je faza rezervirana za analizu tržišta, tj. konkurentskih web stranica. Iako ne smatramo kako konkurenciju treba kopirati, detaljnom analizom moguće je usuglasiti smjer u kojem se projekt treba razvijati.
3) Sadržaj
Uobičajeno je pravilo kako sadržaj određuje dizajn stranice. Budući sadržaj stranice najjednostavnije je percipirati pomoću detaljnog sitemapa, tj. URL strukture. Ona nam govori koliko će podstranica biti, koji sadržaj se na njima treba nalaziti, te koji sadržaj je primaran za web projekt.
4) Dizajn
Nakon što se odredi sadržaj web stranice, slijedi prijedlog dizajna. Dizajn podrazumijeva odabir boja, fontova, oblika elemenata te drugih parametara koji će odrediti vizualni identitet stranice. Također, u ovoj fazi određuje se i izgled zaglavlja (eng. Header) i podnožja (eng. Footer).
5) Razvoj
Faza web developmenta ili razvoja web stranice najzahtjevniji je dio projekta i za njega je predviđeno najviše vremena. Tijekom ove faze, klijent ima mogućnost praćenja napretka, te zahtjeva za eventualnim korekcijama na stranici.
6) Optimizacija
Nakon što je web stranica u potpunosti dizajnirana i programirana, prelazimo na SEO optimizaciju. Potrebno je naglasiti kako već tijekom rada na stranici pazimo na detalje i optimiziramo stranicu u skladu s najboljom praksom.
7) Edukacija
Prije objave stranice na internetu, klijenta upoznajemo s radom u CMS sustavu. Za tu priliku, izradili smo posebne e-knjige i vodiče kako biste iskoristili puni potencijal sustava za samostalnu objavu sadržaja.
8) Objava
Posljednji korak web projekta je puštanje stranice na internet. Potom slijedi praćenje izvedbe i eventualno otklanjanje manjih problema u prvih mjesec dana.
Zadovoljni ste viđenim?
Kontaktirajte nas i zatražite personaliziranu ponudu za izradu Vaše buduće web stranice.
Izrada web stranica tek je početak Vašeg online poslovanja
U većini slučajeva, web stranica bez aktivnog internet marketinga i community managementa neće postići rezultate kakve priželjkujete. Online konkurencija je velika i tvrtke gotovo uvijek posežu za marketingom na Googleu i Facebooku kako bi privukle potencijalne kupce i povećale vidljivost brenda. No, troškovi oglašavanja na internetu mogu se značajno umanjiti korištenjem prednosti koje pružaju SEO optimizacija i društvene mreže. Naime, oboje za cilj ima dovođenje prometa na Vašu stranicu, te jačanje online reputacije Vašeg brenda.
Stoga, predlažemo Vam da pogledate i naše preostale web usluge:
IZRADA WEB STRANICA

Uz svaki web dolazi i 3 mjeseca besplatnog održavanja i hostinga Vaše stranice!

SEO OPTIMIZACIJA

Preskočite svoje konkurente na Googleu i ostvarite veći broj posjetitelja stranice.

OPTIMIZACIJA KONVERZIJE

Konvertirajte posjetitelje stranice u kupce Vaših proizvoda i usluga.

GOOGLE ADS

Iskoristite prednost oglašavanja na Google tražilici i poboljšajte rezultate prodaje.

EMAIL MARKETING

Newsletter je povoljan, ali moćan marketinški alat za informiranje kupaca.

CONTENT MARKETING

"Sadržaj je kralj weba!" - kažu marketinški stručnjaci. Provjerite zašto!

FACEBOOK OGLASI

Kreativan oglas, ciljana publika i relevantna licitacija jamac su dobre kampanje.

DRUŠTVENE MREŽE

Community management sastavni je dio svake uspješne tvrtke u Hrvatskoj.

UPRAVLJANJE REPUTACIJOM

Izgradite i zaštitite imidž Vaše tvrtke i Vašeg brenda na internetu.

GRAFIČKI DIZAJN

Vizualni identitet je ono po čemu Vas kupci raspoznaju u masi brendova.